DE GESCHIEDENIS VAN DE FAMILIE FAES UIT HET LAND VAN RIJEN.

1500-1983.

translation

door Jozef Smits-Faes en Lodewijk Faes-Meyer.

____________________

 

De oudste stamvader van het behandelde geslacht FAES werd ca 1500 geboren te Nijlen of te Bevel. Sedertdien hebben 17 generaties met meer dan 1000 naamdragers het geslacht uitgedragen over de verschillende gemeenten van het Land van Rijen en ver daarbuiten.Zij hebben mede hun stempel gedrukt op de plaatselijke geschiedenis van deze gemeenten.

Naast het namen- en cijfermateriaal bevat het werk uitgebreide gegevens over de lokale geschiedenis van de plaatsen waar de naamdragers woonden: Bevel, Nijlen, Kessel, Lier, Zoerle, Westerlo, Westmeerbeek, Hontenisse (Nl), Hulst (Nl), Rupelmonde, Vremde, Hallaar, Haacht, Zandhoven, Viersel.

Elke generatie wordt geplaatst in het kader van de Europese geschiedenis: Spaanse, Oostenrijkse, Franse, Hollandse, Belgische periode; de weerslag van de sociale omstandigheden en van de wereldoorlogen worden uitdrukkelijk geschilderd. Ca 1500 bronvermeldingen laten tevens verder onderzoek toe.

Het basismatariaal voor dit werk is te vinden op deze webstek in een HAZADATA-bestand, met daarop ook een alfabetische index.

In een IIde deel (FAES-II) werden de opzoekingen gebundeld, die de auteurs deden in het kader van hun "garantieclausule": "Vindt U zichzelf niet terug in deel I dan zoeken we uw stamboom op voor zover deze in het Land van Rijen te vinden is!".

 

Het werk is helaas uitgeput. Het is wel te raadplegen in de volgende instellingen:

 

____________________