DE FAMILIE VANDERKE(I)LEN.

VOLUME II

 translation

door Jozef Smits.

 

 

Het eerste volume van deze genealogie verscheen in 1992 en kende een ruim succes. Dit zette ons ertoe aan de toen niet of in beperkte mate aan bod gekomen takken van deze uitgebreide familie verder uit te werken. Het resultaat is een nieuw boekwerk van bijna 350 bladzijden met ca 90 illustraties dat we aan de familie en de genealogisch geÔnteresseerde lezer aanbieden.

Uit de inhoud:

 

Het werk beperkt zich niet tot het droog opsommen van namen en data, maar bevat tevens uitgebreide informatie opgediept uit de schepenregisters van de dorpsgemeenschappen, waar de Vanderkelens ook in het Oud-Regime veelal lid van het dorpsbestuur waren. Een uitgebreid hoofdstuk is gewijd aan de achtergronden van de emigratie in het midden van de 19de eeuw.

Een klapper op de familienamen (niet-Vanderkelen) vergemakkelijkt het terugvinden van uw persoonlijke afstamming in het boek. Deze klapper, inklusief Vanderkelen, vindt U ook op deze webstek.

 

De naam van de auteur, die reeds vier genealogieŽn op zijn naam heeft staan (Smits-1977, Faes I-1983, Faes II-1984, Van der Ke(i)len I-1992) en talrijke publikaties in heemkundige en genealogische tijdschriften verzorgde, staat borg voor de kwaliteit van de inhoud en de verzorgde uitgave.

 

Voor diegenen, die Volume I gemist hebben: er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar.

Bestellingen uitsluitend per e-mail op het onderstaande adres:

INFO: Email: j.smits_faes@pandora.be